Кулинарни рецепти » Пудинг с извара

 Пудинг с извара

Продукти:

• 300 г извара
• 3 с.л. заквасена сметана
• 30 г краве масло
• 3 яйца
• 1 с.л. пшенично брашно
• 1 с.л. царевично брашно
• 1 с.л. олио
• 1-2 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Два-три часа преди приготвяне на пудинга слагаме изварата в тензух и затискаме между две дъсчици, за да изтече суроватката. Прекарваме изварата през гъсто сито, прибавяме 20 г масло, сметаната, жълтъците от яйцата, посоляваме и разбъркваме добре.

Половин час преди поднасянето добавяме разбитите на твърд сняг белтъци, пресятите пшенично и царевично брашно и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета форма за пудинг. Печем в умерена фурна 20-30 мин. Проверяваме готовността на пудинга с клечка за зъби. Поднасяме го със сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало