Кулинарни рецепти » Спаначени равиоли

 Спаначени равиоли

Продукти:

• 250 г брашно
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 80 г настърган кашкавал
• 150 г замразен спанак
• 100 г настърган пармезан
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Замесваме твърдо тесто от пресятото брашно, 2 яйца и малко вода. Покриваме го с кърпа и оставяме да престои половин час. После разточваме от него две кори с еднаква форма и големина.

Размразяваме спанака, намачкваме го с ръце и го смесваме с настъргания кашкавал, 1 яйце, индийското орехче, черен пипер и сол на вкус. Разпределяме сместа върху едната кора, като слагаме по 1 с.л. през 5 см.

Намазваме тестото между плънките с последното разбито яйце и покриваме с втората кора. Натискаме я по местата, където няма плънка, за да залепне за долната кора. Нарязваме на квадратни равиоли и покриваме с влажна кърпа.

Варим равиолите в подсолена вода, като ги изваждаме 1 минута след като изплуват на повърхността. Заливаме готовите равиоли с разтопеното масло и ги поръсваме с настъргания пармезан.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало