Кулинарни рецепти » Сицилиански крюшон

 Сицилиански крюшон

Продукти: (за 10-12 чаши)

• 1 кг ябълки /или круши/
• 1 кг плодов сок
• сокът от 1 лимон
• 200 г захар
• 1 л газирана вода

Начин на приготвяне:

Обелваме плодовете и ги нарязваме на кубчета. Нареждаме парченцата в специален съд за крюшон, като между пластовете поръсваме захарта.

Изстудяваме 1-2 часа, след което прибавяме плодовия и лимоновия сок, газираната вода и кубчета лед. Внимателно разбъркваме и разливаме напитката в стъклени чаши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало