Продукти:
• на 1 л сок – 500 г захар
Начин на приготвяне:
Варим гроздето с много малко вода, докато се разпукат зърната. Прецеждаме сока през марля и прибавяме захарта. Варим на силен котлон 5 мин, като непрекъснато бъркаме и отпенваме.
Изчакваме готовия сироп да изстине и го наливаме в тъмни бутилки. Запушваме, парафинираме гърлата и държим на хладно място.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...