Продукти:
• 1 ч.ч. малини
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Поръсваме плодовете със спирт и захар и ги оставяме да пренощуват. На другия ден варим сироп от водата и захарта, като непрекъснато го отпенваме. Когато сиропът е готов, отстраняваме от огъня и добавяме плодовете.
Когато всички малини потънат в сиропа, връщаме съда отново на огъня. Варим сладкото, докато сиропът се сгъсти.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...