Внесен от Централна Америка, днес пиперът е един от най-отглежданите зеленчуци в Европа, за което дял имат несъмнено и българските майстори градинари. Интересът към него се дължи на високите му хранителни, вкусови и диетични качества.
Отглеждане на пипер
В книгата на достъпен език са описани основните агротехнически мероприятия, свързани с отглеждането на пипера, както на открито така и в полиетиленови и стъклени оранжерии. Включена е информация за по-важните болести и вредители по пипера заедно с практични съвети за борба с неприятелите. Поместени са много рецепти за консервиране на пипер, камби, люти и чорбаджийски чушки.
Откъде може да се закупи?
„Отглеждане на пипер” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Напоследък този вид мазилка стана особено актуална. Течните тапети представляват съчетание от натурално целулозно влакно и лепилно свързващо вещество с добавка на оцветители. Имат немалко преимуществ...
В годишния ритъм на органите през есента настъпва времето за активизиране на бъбреците. Ето защо трябва да им се отдели по-голямо внимание, за да се избегнат бъдещи неприятности. Преди всичко трябва ...
Торта Мока Прoдукти: 8 яйца, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 3 ч.ч. ситно смлени бадемови ядки, 19 с.л брашно, 1 с.л нескафе, 1 доза маслен крем или сметана, ароматизирани с екстракт от кафе или есенция, каф...
Печен конфитюр от праскови Прoдукти: на 1 кг праскови - 300 г захар, 1/4 ч.л. лимонтузу Нaчин на приготвяне: Попарваме прасковите, обливаме със студена вода и ги обелваме. Нарязваме ги на па...