Още рецепти » Тибетски рецепти за бъбреци

 Тибетски рецепти за бъбреци

Древните лекари смятали бъбреците за основата на живота. Те повече от другите органи страдат при екологични проблеми, най-вече от негативното въздействие на лошата питейна вода.
Всички вредни вещества, които се намират във въздуха, водата и храната замърсяват бъбреците. Големите дози лекарства също ги тровят.
Бъбреците може да бъдат поразени от ангина, скарлатина, остри простуди. Всяка инфекция може да им въздейства негативно.
В тибетската медицина започват лечение на много болести (астма, хипертония, алергия и т. н.) с изчистване на бъбреците. Това може да стане по различни начини.

Ето няколко, достъпни рецепти:

• Заливат се 2 ч. л. ленено семе в 0,5 л хладка вода. Кипи на бавен огън 15 мин, кисне 30 минути. Приема се гореща, без да се прецежда, по половин чаша 4-8 пъти на ден.
• Сипват се 40 г магданоз в емайлирана тенджера и се заливат с 4 л мляко. Поставя се в гореща фурна за 2 часа. Приема се по 1-2 с. л. на всеки час в продължение на 10 дни.
• Най-ефикасното средство е сокът от тиква.От него се пие 10 дни по 50 мл 3-4 пъти на ден.
• Вместо тиквен може да се пие и сок от дини или краставици – по 50-100 мл 2-3 пъти дневно (също 10 дни).
• Като пикочогонно средство се използват листата от червена боровинка. Залива се 1 с. л. листа с чаша с кипяща вода. Престоява 20 минути. От охладената боровинкова настойка се приема по 1 с. л. 3-4 пъти на ден.
• Силен пикочогонен ефект има прах от изсушена динена кора. От нега се приема по 1/2-1 ч. л. 2-3 пъти дневно.

Два начина да се извади пясък от бъбреците:

• Нарежете на ситно 1 кг пресен магданоз заедно с корените и един голям корен целина. Добавете 1 кг мед и 1 л вода. Оставете да кипне на бавен огън, бъркайки с лъжица. От получения сироп се приема по 3 с. л. преди хранене.
• За да се изведат извън организма пясък и камъни от бъбреците се смила в месомелачката ряпа и се залива с мед. След 2 дни се прецежда. Пие се по 1-2 глътки преди храна. За един лечебен курс трябват 5 кг ряпа. Медът се добавя по вкус.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Агнешки гозби

Агнешка каварма Прoдукти: 800 г агнешко месо, 4-5 глави лук, 1 пакетче краве масло, 4-5 домата, 1 ч.л. червен пипер, 10-12 зърна черен пипер, 3-4 зърна бахар, 2 люти чушлета, сол. Нaчин на приг...

Водните растения – кои, къде и как

Напоследък в архитектурата както на обществените, така и на частните градини все по-често се включва декоративната водна площ. Нейното естетическо оформяне е свързано с определени познания, сред които...

Кафето и сърцето

Трябва ли да пият кафе хората със сърдечно-съдови проблеми? Кардиолозите често чуват този въпрос от своите пациенти. Едни от тях по старому препоръчват да не се пие кафе, тъй като повишава кръвното...

Осигурете на ардизията светлина и топлина

Това интересно растение, един от многобройните представители на семейство Миртови, е разпространено в тропиците и субтропиците на Южна Азия. Представено е от близо 400 вида дребни, вечнозелени дръвчет...

Начало