Първита беритба на корнишоните започва 45-48 дни след поникването на растенията, което означава около 25 юни. Бере се всеки ден или най-много през ден. Внимателно се откъсват всички плодове, включително прерасналите и деформираните. Набраните стандартни краставици се сортират по качества на три фракции: екстра с дължина 3-6 см, първо качество - 6-9 см; второ - 9-11 см.
При отглеждането на краставиците на телена конструкция се получават 8-10 тона от декар стандартни плодове, а при стелещо отглеждане на растенията - 3-4 тона от същата площ.
Пресните краставици засилват апетита, в същото време действат разхлабващо. Освен това стимулират отделянето на урина, затова сокът от пресни краставици се препоръчва при отоци, породени от сърдечни заболявания.
Този интересен начин за съхраняване на плодовете ги запазва отлично до новата реколта Много градинари успяват да получат добра реколта от ябълки, а да ги запазят - не могат. Ако годината е била дъжд...
Купеният арпаджик може да се съхранява до посаждането му в сухо помещение. При висока температура той може да изсъхне, а при понижаване възниква опасност от стрелкуване на най-големите луковици. Разси...
Без тази намеса на човека краставицата ражда много, но повечето от плодовете са некачествени. С резитбата добивът не се намалява, дори е по-висок. Разбира се, за да се приложи с успех резитбата, краст...
В края на юли или началото на август, ако забележите, че лехата, в която отглеждате арпаджик, започва да жълтее, не се страхувайте, че е нападнат от болест. Това показва, че вегетацията на арпаджика ...