Най-често от зеления фасул се правят консерви в буркани. Но понякога се оказва, че нещо не е както трябва и зимнината вместо в тенджерата отива в боклука. Фризерът е другият по-удобен начин за съхранение на зелените бобове, ако, разбира се, има място и за тях в ледения шкаф. Малцина обаче знаят, че може да си изсушат зелен фасул и да го имат без проблем цяла зима.
Млади бобове се измиват, без да се чистят от дръжките и връхчетата. Попарват се за 1 минута във вряща подсолена вода. После се измиват със студена вода. Нанизват се на конец и се сушат на проветриво място. Добре изсушеният зелен фасул се прибира в сандъче или платнена торбичка и се оставя в сухо помещение. Преди употреба се накисва за 4 часа в хладка вода.
От доста отдавна у нас оранжерийната белокрилка е най-опасният неприятел на зеленчуковите култури. Въпреки, че срещу нея производителите правят не малък брой пръскания в много случаи получените резулт...
Коколобата (Coccoloba uvifera) е много ефектен листнодекоративен вид, който в последните години се настани и у нас. Растенията произхождат от Южна Флорида и Антилските острови, където се оформят като ...
Въпросът засяга случаите, когато срещу даден неприятел се правят голям брой пръскания, при което се препоръчва да не се прилага дълго един и същ препарат, а да се редуват препарати с различен химическ...
Обикновенната краставична мозайка е вирусна болест, която напада растенията във всяка възраст. Признаците се появяват по младите листа, те са по дребни, грапави, мозаечно прошарени, завити по перифери...