Диетични рецепти » Киселото зеле - лек за стомаха

 Киселото зеле - лек за стомаха

Киселото зеле освен вкусно е и изключително полезно. Още древните гърци са лекували раните си с него, а мнозина смятат, че е най-доброто средство срещу безсъние. Зелето прави чудеса за нервната система, като намалява активността на щитовидната жлеза. Едно от най-важните му качества е, че е истинска витаминна бомба и запазва тези си качества цели 6-8 месеца. Със зелев сок се изплаква гърлото при ангина, лекуват се възпалени венци. Втриването му един-два пъти седмично в корените на косата доказано подпомага растежа й. Американският учен Дик Чъпни пък открил витамин U, който се съдържа в зелевия сок и зелето, и е средство за профилактика и лечение на гастрита. Това вещество пази стомашната лигавица от възпаление, подобрява храносмилането и подпомага заздравяването на язвите. Не на последно място този зеленчук е феномен на половата мощ. Неотдавна хърватски учени публикуваха резултатите от изследване, според което киселото зеле е мощен афродизиак. Изводите им бяха подкрепени и от британски учени от Кралския колеж в Лондон. „Яжте кисело зеле два пъти в седмицата и сексуалната ви мощ ще се увеличи”, съветва д-р Лейла Казанич Крехо.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Пшеничните зародиши – храна или лекарство?

Храна или лекарство е пшеничният зародиш? Как ще ми помогне - като имате предвид, че съм с наднормено тегло и с високо кръвно налягане и как да го използвам? В. Ив. oт Р. Науката и практиката н...

Всичко за подправките

Някога тe стрували колкото златото, приписвали им какви ли не свойства, консумирали ги по-скоро като лекарство, а не като средство за подобряване вкуса на ястията. Днес подправките са загубили магичес...

Развенчаните митове

Нашите родители, самите ние, а по всяка вероятност и децата ни ще прекарат своя живот под знака на най-различни заблуди и митове, свързани с това, което всеки ден слагаме на масата си. Прясното мляко ...

Месото и диетите

Месото е най-древната храна, употребявана от човека преди развитието на земеделието. Поради тази причина то и сега в по-голяма или по-малка степен присъства на нашата трапеза. Често по един или друг п...

Начало