Продукти: (за 4 порции)
• 1 банан
• 150 г пресен ананас
• 150 г нискомаслено кисело мляко
• 150 г сметана
• листа от мента за украса
Начин на приготвяне:
Обелваме плодовете и ги пасираме. Прибавяме киселото мляко и разбитата сметана и замразяваме във фризера, докато по краищата се образуват ледени кристали.
После разбиваме, докато получим гладка смес, и отново връщаме във фризера. Повтаряме процедурата 2-3 пъти.
Накрая разпределяме сладоледа в чаши за сервиране и украсяваме с листенца от мента.
Една порция съдържа: Енергия – 200 ккал/832 кДж; Въглехидрати – 13,5 г.
Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...
На женската красота и здраве влияят освен витамините и цял комплекс минерални вещества. Те поддържат в организма оптимален киселинно-алкален баланс, обмяната на веществата, „изграждат” костите. Ж...
Тъй като са устроени различно, слабите места във физиката и психиката на двата пола не са едни и същи. Нищо чудно, че и болестите, които ги спохождат, не си приличат. Тествайте познанията си по въпрос...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...