Диетични рецепти » Пикантни агнешки рулца

 Пикантни агнешки рулца

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 агнешко бутче
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 2 връзки зелен лук
• 250 мл течна сметана
• 80 г краве масло
• 200 мл червено вино
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. „Вегета”
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 дафинови листа
• 2-3 зърна черен пипер
• 2 щипки чубрица
• 1-2 щипки смлян черен пипер
• 2-3 клончета розмарин
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме бутчето в подсолена вода, към която сме прибавили дафиновите листа и зрънцата черен пипер. Отделяме свареното месо от коста и го нарязваме на ивички. Поръсваме с чубрица и вегета и оформяме рулца, които завързваме с конец и оставяме за 1 нощ хладилник.

Нарязваме бялата част на лука на дребно, а морковите и целината настъргваме на едро ренде. Смесваме зеленчуците, подправяме с червен пипер и сол и ги задушаваме в половината масло и малко вода.

Слагаме рулцата в подходящ съд и наливаме вода, колкото да ги покрие. Прибавяме останалото масло, смления черен пипер, наситнения розмарин и виното. Варим 1 час на тих огън. Прибавяме размитото в сметаната брашно и варим още 5-6 мин.

Изваждаме рулцата, нярязваме ги на колелца и ги разпределяме в чиниите за сервиране. Заливаме със соса и гарнираме със задушените зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Крушите - балсам за сърцето и бъбреците

Още в древни времена крушите са сe радвали на особена почит, ненапразно Омир ги е възпял в своята “Одисея”. От фрески и стари писания научаваме, че те неотменно са присъствали върху трапезата на бога...

Празът прочиства организма

Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...

Изцелете артрита с репей

Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...

Опитваме се да отслабнем – къде грешим?

“Диета за идиоти” (Dieting for Dummies) се казва книгата на известния американския диетолог Джейн Кирби, в която освен всичко останало, са посочени и най-честите, основни грешки, които хората допускат...

Начало