Продукти: (за 4 порции)
• 500 г моркови
• 1 ч.ч. кайсии от компот
• 2 с.л. захар
• сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Сваряваме морковите и ги нарязваме на ситно. Прибавяме нарязаните кайсии и подправяме с лимоновия сок, захарта и 1-2 с.л. сок от компота.
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Мазнини се консумират преди обяд, въглехидрати - вечер, зъбите се мият често, спи се на студено... Тези малко странни, но полезни навици, съчетани помежду си, гарантират, че ще можете да стопите повеч...
Актуален проблем за медицината днес е хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания, водещи до исхемични увреждания на органи и тъкани. Те са на второ място по причини за смъртност и за инвалидизаиция....
Някога тe стрували колкото златото, приписвали им какви ли не свойства, консумирали ги по-скоро като лекарство, а не като средство за подобряване вкуса на ястията. Днес подправките са загубили магичес...