Диетични рецепти » Говеждо по чешки

 Говеждо по чешки

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г говеждо месо
• 1-2 моркова
• 1 магданозен корен
• 100 г зелен грах
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на филийки, които начукваме и запържваме в сух тиган. Сипваме малко вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън.

Щом месото поомекне, прибавяме граха и нарязаните корени и продължаваме да задушаваме. Накрая застройваме с размитото в млякото брашно и варим още 3-4 мин.

Подправяме готовото ястие лимонов сок на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бръшлянът лекува от дълбока древност

Всички познаваме пълзящия бръшлян – това широко разпространено растение по паркове и градини, пълзящо по дървета, огради и зидове, но малцина знаят за лечебните му качества и го отминават с безразличи...

Спанакът сваля кръвното

От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...

Фасулът - най-балансираният продукт

Ценността на балансираното хранене не е само в гордото изявление „Аз се храня правилно!”. Възможност да съставим меню, така че в него да участват всички хранителни вещества, необходими на организма ни...

Битката за талията

От момента, от който на мода са стройните форми, човечеството е измислило множество средства за отслабване. Почти всяко от тях е било обявявано за панацея срещу излишните килограми за времето си. И вс...

Начало