Продукти:
• 400 г розов цвят
• 1 кг захар
• 1,5 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Отрязваме долната част на листенцата и почистваме цветовете от тичинките. Намачкваме леко цветовете, претриваме ги с малко захар и оставяме да престоят 1 час. Прибавяме лимонтузуто.
Възвираме гъст сироп и пускаме листенцата в него. Може да претъркаме листенцата с цялата захар и да полеем всеки килограм с по 2 ч.ч. вода. Варим сладкото до нужната гъстота.
При този начин на варене лимотузуто слагаме малко преди да свалим сладкото от огъня.
Насипваме готовото сладко топло в топли буркани, които затваряме, когато сладкото изстине.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...