Пожълтяването на листата на кипарисите, отглеждани в саксии на открито, може да се дължи на две причини: първата причина може да е малкия обем, в който са настанени корените. Известно е, че те се развиват във вид на централен корени и много странични разклонения. Ако те са опрели в стените на съда, то трябва да ги преместите в по-голяма саксия или пък в градината. Ако ще ги засаждате навън, то предварително изкопайте дупки и при преместването им запазете майчината пръст. Добре е извадените кипариси да се обвият в мокри зебла и докато се настанят в новите саксии или в почвата на градината да се съхраняват на сянка. Ако ще ги поставите отново в саксия, то задължително сложете допълнително почва, за да няма празно пространство между стените на съда и растенията т.е да не влиза въздух. След като се поставят на новите места, полейте обилно, за да слегне добре почвата.
Втората причина за пожълтяването на листата на кипарисите може да е горещото слънце. Лятото на тази година беше с високи летни температури, а отглеждането на кипарисите навън, може да доведе до пожълтяване на игличките им. Кипарисите, като средиземноморски видове обичат освен по-свежи почви и въздушна влага. Докато траят горещините, се налага да преместите саксиите под покрова на някое дърво или на шарена сянка.
С поливането на кипарисите на трябва да се прекалява. През горещите дни вечер трябва да освежавате въздуха наоколо им. Не се налага почвата да се наторява.
Алабашът узрява много бързо – сочните и вкусни стъблоплоди се появяват два месеца след появата на пониците. Техният вкус много напомня този на ряпата или на познатите ни от детството кочани на зелето....
Краставицата е топлолюбиво растение и семената започват да поникват при температура 15-20 градуса. Затова сеитбата може да се извърши, когато температурата на почвата на дълбочина 15 см, трайно се е п...
Плодовете на калината (офиката) са като оранжево-червени топчета. Узряват през август и се берат в пълната им зрялост от септември до първите слани. Целите гроздове се режат с ножица, а след това се о...
Не можем да си представим горещите летни дни без сочните, ароматни, освежаващи дини. Те са вече на полето, но за да се натъркалят повече и по-едри плодове, има още работа за градинаря. Дините са сра...