Продукти: (за 4 порции)
• 100 г пилешко месо
• 100 г заешко месо
• 100 г телешко месо
• 100 г ананас от консерва
• 2-3 глави лук
• олио, кимион
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и посоляваме. Всеки вид месо поръсваме с различна подправка.
Нанизваме парченцата на шишчета, като редуваме различни меса, парчета лук и ананас. Намазваме шишчетата с олио и изпичаме на скарата.
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ...
Тази болест се характеризира със забавена перисталтика и е съпроводена от запек, болки в корема, отоци, липса на апетит, натрупване на ненужни вещества в черния дроб, стомаха и другите органи. С атони...