Продукти: (за 4 порции)
• 400 г телешко месо
• 200 г шунка
• 2 с.л. брашно
• 40 г маргарин
• 2-3 стръка зелен лук
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме месото с малко топла вода, посоляваме и задушаваме до готовност. Изваждаме месото, сипваме брашното в останалия сос и бъркаме на огъня, докато получим гъста кашица.
Изчакваме да изстине и прибавяме месото и шунката, които сме прекарали през месомелачка. Разбъркваме добре и поръсваме със ситно нарязан лук.
Листата на копривата се събират от май до септември, а коренищата - от септември до ноември. Стъблата се окосяват, листата се отделят, докато растението е свежо. Коренищата се изчистват от пръстта и т...
Латинката е обичано цвете в нашите градини, дворове и балкони. Цъфти до появата на студовете, затова цяло лято може да се събират и сушат нейните цветове и листа, а през есента – съзряващите й семена....
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Репеят е двугодишно тревисто растение с вретеновиден месест корен, сивокафяв отвън и бял и сочен отвътре. Стъблото е високо до 1,5 м, силно разклонено. Цветовете са двуполови с тръбесто венче, което н...