Още рецепти » Десертни рула

 Десертни рула


Бисквитено руло

Прoдукти: 1 опаковка меки бисквити, 1 к.ч. прясно мляко, 2 ч.л. какао, 1 к.ч. пудра захар, 1 ч.л. ром; зa блата: 6 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч амонячна сода, 2-3 с.л. пудра захар за поръсване.

Нaчин на приготвяне: Най-напред приготвяме крем, като натрошаваме много ситно бисквитите и ги смесваме с прясното мляко /или вода/, което предварително сме сварили с какаото и сме изстудили. Прибавяме пудрата захар и рома и разбъркваме добре. Разбиваме яйцата за блата заедно със захарта. Добавяме пресятото с амонячната сода брашно. Разбиваме сместа, докато побелее, след което я изсипваме в намаслена и послана с хартия правоъгълна тавичка. Печем в умерена фурна. Намазваме готовия блат, докато е още топъл, с бисквитения крем и го навиваме на руло. Поръсваме рулото с пудра захар.

Бързо руло с бишкоти

Прoдукти: 400 г бишкоти, 300 г краве масло, 4 яйца, 2 ванилии, 50 г шоколад, 300 г пудра захар.

Нaчин на приготвяне: На топло разбиваме яйцата с половината от захарта, докато се сгъстят. Маслото с останалата захар разбиваме до побеляване. Постепенно прибавяме разбитите яйца и ванилиите. Нарязваме бишкотите на четвъртинки и също ги прибавяме към сместа. /Преди да прибавим бишкотите, отделяме малко от крема, за да намажем рулото./ Разбъркваме много добре и изсипваме върху тънка хартия, поръсена с пудра захар. С помощта на хартията навиваме руло. След това внимателно отстраняваме хартията, намазваме отгоре рулото с отделения крем и поръсваме с настърган шоколад. Оставяме рулото да престои една нощ на хладно преди да го поднесем.

Виенски ролад

Прoдукти: 200 г захар, 10 яйца, 200 г брашно, 1 ванилия, 100 г краве масло, 250 мл малинов сироп; зa глазурата: 200 г захар, 1 белтък, 1 лимон

Нaчин на приготвяне: Бием с миксер захарта и жълтъците до пухкава бяла смес. Прибавяме пресятото с ванилията брашно и разтопеното масло. Разбиваме белтъците на твърд сняг и на части ги слагаме в сместа. Разбъркваме много добре с дървена лъжица, за да не спадне тестото. Намасляваме тавичка, покриваме я с намаслена пергаментова хартия и изсипваме в нея сместа. Печем в предварително загрята умерена фурна и внимаваме да не препечем блата, защото няма да можем да го навием. Топлия блат слагаме върху мокра и изцедена кърпа. Заливаме с малиновия сироп или намазваме тънко с мармелад и навиваме на стегнато руло. Увиването става с помощта на хартията. Оставяме рулото да изстине и в това време сгъстяваме захарта с белтъка на сняг, като по малко наливаме лимонов сок. Оцветяваме тази глазура с малко малинов сироп и намазваме рулото.

Кокосово руло

Прoдукти: 2 пакета меки бисквити, 200 мл вода, 3 с.л. захар, 2 с.л. мед, 4 с.л. какао; зa пълнежа: 200 г пудра захар, 5 с.л. кокосово брашно, 2 ванилии, 180 г краве масло.

Нaчин на приготвяне: Водата, захарта, какаото и меда слагаме да заврят. От изстиналия разтвор и смлените бисквити омесваме тесто. Разстиламе го върху найлон, с дебелина 0,5 см. От продуктите за пълнежа разбиваме пухкав крем и нанасяме върху тъмния пласт. С помощта на найлона, оформяме руло. Слагаме го 1 час в хладилника, за да стегне.

Горско пънче

Прoдукти: 4 яйца, 1 пакетче краве масло, 100 г захар, 1/2ч.л. лимонов сок, 50 г краве масло за намазване на фолиото; зa крема: 6 жълтъка, 250 г пудра захар, 2 пакетчета краве масло, 1 с.л. ситно смляно кафе, 4-5 капки ромова есенция; зa украса: гъбки от целувчено или маслено тесто.

Нaчин на приготвяне: Разтопяваме маслото и го оставяме да изстине. Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме в дълбок съд заедно със захарта, докато побелеят и удвоят обема си. Разбиваме белтъците заедно с лимоновия сок на гъст сняг. Смесваме разбитите жълтъци с разтопеното масло и брашното, разбъркваме и внимателно съединяваме с белтъчния сняг. Вземаме тавичка с размери 35х35 см, облепваме я с алуминиево фолио и я намазваме с маслото. Разстиламе отгоре тестото на равномерен пласт с дебелина 1,5 см. Печем десетина минути в слабо загрята фурна, докато блатът се засуши добре. Изваждаме от фурната и с помощта на фолиото веднага навиваме на руло. Оставяме го да изстине. През това време разбиваме жълтъците за крема заедно с пудрата захар, докато получим пухкава смес. Прибавяме размекнатото масло, кафето и есенцията. Бъркаме, докато получим гладка смес. Развиваме блата и го намазваме с крем. Навиваме отново блата на руло, отрязваме от двата края парчета със ширина 2 см и ги слагаме върху рулото, за да наподобяват клони. Намазваме цялата повърхност на пънчето с останалия крем и набраздяваме по дължина с помощта на вилица. Украсяваме с гъбките от целувчено тесто.

Лимоново руло

Прoдукти: 4 яйца, 4 с.л. захар, 1 к.ч. брашно; за крема: 1 ч.ч. захар, 1 яйце, 1 к.ч. брашно, половин лимон, изчистен от семената; пудра захар за поръсване.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка и печем в умерена фурна. Разбиваме яйцето за крема заедно със захарта, прибавяме брашното, 1 ч.ч. вода и настъргания заедно с кората лимон, разбъркваме и сгъстяваме сместа на тих огън. Разстиламе приготвения крем върху още топлия блат. С помоща на кърпа навиваме блата наруло и поръсваме отгоре с пудра захар.

Мраморно руло

Прoдукти: 250 г смлени орехови ядки, 5-6 с.л. пудра захар, 2 белтъка, 2-3 с.л. какао, 2 с.л. ром; зa крема: 1 пакетче краве масло, 1-2 с.л. пудра захар, 2 сварени жълтъка, 1 ванилия, 1 с.л. кокосово брашно; зa украсата: 1 пакетче ниско калорично масло или сладка сметана, наколко разноцветни желе-бонбони, 1-2 с.л. пудра захар.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме смлените орехови ядки, захарта, пресятото какао и рома. Разбъркваме сместа добре и я разстиламе върху пергаментова хартия на правоъгълна кора.
Разбиваме на пяна маслото за крема със захарта. Пасираме твърдо сварените жълтъци, докато още са топли, и ги прибавяме към маслото. Прибавяме също така ванилията и кокосовото брашно. Разбъркваме добре и разстиламе крема върху приготвената кора. Навиваме кората на руло и го загъваме в пергаментовата хартия. Оставяме го да престои 2-3 часа в хладилник. Преди да поднесем, намазваме рулото с разбитото със захарта масло /или сметана/ и поръсваме с нарязаните бонбони.

Орехово козуначено руло

Прoдукти: 1 кг готово козуначено тесто, 500 г счукани орехови ядки, 250 г захар, 2 ч. л. канела, 80 мл прясно мляко, 1 разбит жълтък, захар за поръсване, малко олио за намазване на тавата.

Нaчин на приготвяне: Смесваме орехите, захарта, канелата и прясното мляко, слагаме ги на огъня и бъркаме, докато станат на гъста каша. Козуначеното тесто разстиламе върху намазан с олио плот. Тряб-ва да получим кора, дебела около 1 см. Намазваме с приготвената смес от орехи на слой с дебелина около 2 см. Завиваме на руло и слагаме в намазана с олио тава. Оставяме на топло да втаса. Намазваме с разби-тия жълтък, поръсваме със захар и печем в умерена фурна.

Орехово руло с шоколадов крем

Прoдукти: 4 яйца, 60 г пудра захар, 80 г смлени орехови ядки, 250 г брашно; зa крема: 150 г краве масло, 200 г пудра захар, 2 с.л. брашно, 2 ч.ч. прясно мляко, 50 г шоколад печени бадеми за украса.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме много добре яйцата заедно със захарта. Прибавяме смлените орехови ядки, смесени с брашното. Разбъркваме всичко и изсипваме сместа на тънък пласт в намаслена и набрашнена правоъгълна тавичка. Печем в умерена фурна до бледорозово оцветяване. Докато блатът е още горещ, го обръщаме върху кърпа и го навиваме на руло. Отделно сипваме брашното за крема в млякото и варим, докато сместа се сгъсти, след което оставяме да изстине. Разбиваме маслото със захарта до побеляване и след това постепенно лъжичка по лъжичка при непрекъснато бъркане прибавяме изстиналата млечна смес. Разделяме готовия крем на две части. Едната част оставяме бяла, а другата оцветяваме с шоколада, който сме разтворили в малко мляко. Развиваме рулото, намазваме го със светлия крем и отново го завиваме. Отвън го намазваме с шоколадовия крем и го украсяваме с печени бадеми. Охлаждаме рулото няколко часа и след това поднасяме.

Орехов рулад

Прoдукти: 1 кг брашно, 4 яйца, 3 жълтъка, 1 ч.ч. прясно мляко, настъргана кора от половин лимон, 1 1/2пакетче краве масло, 40 г мая, 200 г захар; зa плънката: 1 ч.ч. едро счукани орехи, 2-3 белтъка, 1-2 с.л. какао, 3-4 с.л. захар; 2 яйца за намазване, пудра захар за поръсване.

Нaчин на приготвяне: Размиваме маята с малко хладко мляко и я оставяме да бухне. Позатопляме останалите продукти и замесваме тесто като за кузунак. Оставяме тестото на топло да втаса. През това време смесваме едро счуканите орехи със захарта, какаото и леко разбитите белтъци. Разточваме от втасалото тесто кори с дебелина около 6-7 мм. Разстиламе върху тях плънката и ги завиваме на руло. След това подреждаме навитите рула в намаслена тавичка. Оставяме рулада да бухне, намазваме го с разбитите яйца и го изпичаме в предварително загрята умерена фурна. Изчакваме готовия рулад да изстине и го поръсваме с пудра захар.

Пън торта

Прoдукти: 250 г пудра захар, 8 яйца, 1 с.л. брашно, 200 г бадеми, 2 ч.л. какао, 1 ванилия, 50 г галета, 1 к.ч. мармалад, 1 ч.ч. шоколадов крем.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме 20 мин жълъците заедно със захарта. Прибавяме брашното и ванилията и продължаваме да разбиваме, докато получим еднородна смес. Слагаме отгоре разбитите на сняг белтъци, сипваме смлените бадеми и галетата и внимателно разбъркваме. Прхвърляме сместа в правоъгълна тавичка, покрита с намаслена хартия. Печем в умерена фурна, като внимаваме да не се препече. Изваждаме готовия блат заедно с хартията и го слагаме върху мокра кърпа. Намазваме бързо с мармалад и с помощта на хартията увиваме на руло. Изчакваме рулото да изстине и го покриваме с шоколадов крем. Крема набраздяваме с вилица, за да се получи илюзия на дървена кора. Отгоре заснежаваме тук-там с пудра захар, която ръсим през сито.

Руло от бишкотено тесто

Прoдукти: 4 яйца, 4 с.л. пудра захар, 4 с.л. брашно, 4 с.л. разтопено краве масло, 1 бакпулвер, кора от 1 лимон, конфитюр.

Нaчин на приготвяне: Отделяме жълтъците и ги разбиваме с миксер заедно със захарта. Прибавяме брашното, смесено с пакпулвера, настърганата лимонена кора и накрая разбитите на твърд сняг белтъци. Добавяме разтопеното масло. Изсипваме сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно тава. Печем до златисто. Докато сладкишът е още горещ навиваме на руло и пак развиваме. След като поизстине, намазваме с конфитюр и навиваме рулото.

Руло от кестени

Прoдукти: 500-600 г кестени, 1 к.ч. захар, 1 пакетче краве масло; зa крема: 100 г ситно смлени орехови ядки, 1 пакетче краве масло, 3-4 с.л. прясно мляко, 100 г пудра захар, 2 с.л. ром; шоколадови пръчици за гарниране.

Нaчин на приготвяне: Внимателно цепваме кората на кестените /не трябва да засягаме вътрешната тънка обвивка/ и ги пущаме в кипяща вода. Варим ги десетина минути, изваждаме ги един по един и ги белим, докато са още топли. След това ги варим в малко вода заедно със захарта, докато омекнат. Пасираме сварените кестени с преса за картофи, смесваме ги с размекнатото масло и бъркаме, докато получим гладка смес. Отделно заливаме смлените орехови ядки с горещото мляко и рома и ги прибавяме към маслото за крема, което сме разбили на пяна заедно със захарта. Върху алуминиево фолио с правоъгълна форма разстиламе пюрето от кестени. Отгоре намазваме крема. Завиваме руло, загъваме го във фолиото и го оставяме да се охлажда в хладилника. След 3-4 часа изваждаме рулото от хладилника, нарязваме го със затоплен нож, поръсваме с шоколадови пръчици /или настърган шоколад/ и поднасяме.

Руло с бишкоти

Прoдукти: 8 яйца, 70 г смлени орехови ядки, 2 с.л. брашно, 100 г кристална захар, 1 с.л. какао, 1-2 пакетчета бишкоти, 1 ч.л. ром, 1 пакетче краве масло, 150 г пудра захар.

Нaчин на приготвяне: Отделяме 3 яйца за крема и разбиваме жълтъците на останалите с половината от кристалната захар, докато побелеят. Прибавяме какаото, смлените орехови ядки, брашното и белтъците, които сме разбили на сняг с останалата захар. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в тавичка, покрита с намаслена бяла хартия. Печем в умерена фурна. Междувременно разбиваме отделените яйца за крема заедно с пудрата захар, докато побелеят. Отделно разбиваме маслото и постепенно го смесваме с разбитите яйца. Намазваме изстиналия блат с част от крема и отгоре нареждаме две по две напръсканите с ром бишкоти. С помощта на кърпа внимателно навиваме блата на руло. Отгоре намазваме с останалия крем и поръсваме с настърган шоколад или с шоколадови пръчици.

Руло с извара

Прoдукти: 750 г брашно, 100 г захар, 25 г мая, 1 яйце, 2 чаени чаши прясно мляко, 25 г стафиди, 1 щипка сол; зa плънката: 500 г извара, 1 кафена чаша изцедено кисело мляко, 3 супени лъжици разтопено масло, 2 яйца, 150 г стафиди, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка канела.

Нaчин на приготвяне: Разбъркваме брашното с прясното мляко, прибавяме захарта, яйцето, маята, стафидите и солта. Омесваме добре тестото и оставяме да втасва. В подходящ съд смесваме изварата, киселото мляко, маслото, яйцата, стафидите, захарта и канелата. След 30 мин разточваме тестото на кора с дебелина 0,5 см. Отгоре разстиламе приготвената плънка и завиваме на руло.

Руло с кадаиф и орехови ядки

Прoдукти: 4 яйца, 5 с.л. пудра захар, 4 с.л. брашно, 1 бучка краве масло за намазване на формата; зa пълнеж и украса: 3 броя сиропирани кадаифчета, 1 ч.ч. фъстъчено масло, 1 ч.ч. сметана, 1 к.ч. орехови ядки, 1 к.ч. жълтъчен крем, 1 ч.л.суха смес за капучино, 6 плода от смокиново сладко, 2 с. л. нарязани стафиди, 1 щипка канела, 1 щипка смлян кардамон

Нaчин на приготвяне: Бием жълтъците със захарта на крем. Прибавяме снега от белтъците, приготвен с 1 щипка сол и 1-2 капки оцет. Ръсим брашното по малко. Размесваме продуктите внимателно, изсипваме на пласт, дебел около 1 см в намаслена и набрашнена тавичка и печем на силна фурна – 220 до 250°С около 10 минути. Отделно разбиваме сметаната заедно с фъстъченото масло, сместа за капучино, ароматите и ядките. Слагаме готовия блат върху здрава хардия и редим върху него начупения, обилно сиропиран кадаиф, нарязаните плодове и сметановия крем. Накрая слагаме стафидите, нарязани на половинки. Обмазваме с жълтъчния крем. Навиваме на руло, отгоре покриваме с останалата смес и поръсваме с малко заделени орехови ядки. Прибираме на хладно за 1 нощ.

Руло с плодова плънка

Прoдукти: 500 г козуначено тесто, 1 к.ч. сушени сливи, 2 с.л. коняк, 1 к.ч. счукани орехи, 1 малка ябълка, 3 с.л. захар, настъргана лимонова кора

Нaчин на приготвяне: Попарваме сливите с вряла вода и щом набъбнат им изваждаме костилките. Нарязваме ги на ситно и ги накисваме в коняка за около 2 часа. Обелената и изчистена ябълка нарязваме също на ситно и я прибавяме при сливите, заедно с настърганата лимонова кора и счуканите орехи. Разбъркваме хубаво плънката. Втасалото тесто разточваме върху набрашнена повърхност на правоъгълник с размери 12 на 30 см и го нарязваме на 3 ленти широки по 10 см. Слагаме плънката по дължината на всяка лента, навиваме на рула и внимателно прищипваме краищата. Слагаме рулата в намаслена тава и ги оставяме на топло да втасват. Щом удвоят обема си, ги намазваме с разбито яйце и ги наръсваме със смлени орехи, разбъркани с кристална захар. Загряваме фурната на 200°С, печем рулата отначало на тази температура 20 мин, после намаляваме фурната на умерена и допичаме още 20-30 мин до светлокафяво.

Руло с шипков мармалад

Прoдукти: 500 г брашно, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ч.ч. свинска мас, 1 к.ч. смлени орехови ядки, 1 к.ч. шипков мармалад, 1 жълтък, пудра захар за поръсване.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата заедно с киселото мляко. Прибавяме маста, содата и брашното и омесваме меко тесто. Разделяме тестото на три топки и от всяка разточваме правоъгълна кора. Намазваме всяка кора с шипков мармалад и поръсваме със смлени орехи. Нареждаме корите една върху друга върху памучна кърпа и с помощта на кърпата ги навиваме на руло. Слагаме рулото в намаслена тавичка и го печем в умерено загрята фурна. Намазваме изпеченото руло с разбития жълтък и го поръсваме с пудра захар.

Шоколадов салам

Прoдукти: 100 г обикновени бисквити, 3 жълтъка, 180 г захар, 100 г печени лешници, 70 г какао, 200 г краве масло

Нaчин на приготвяне: Разбиваме жълтъците и захарта на светла пяна. Пресяваме какаото през цедка и го прибавяме в жълтъчната смес. Внимаваме да не се образуват бучки. Прибавяме омекналото на стайна температура масло на парченца, натрошените бисквити и счуканите лешници, измесваме добре и полученото тесто разделяме наполовина. Слагаме половинките върху два листа фолио, оформяйки ги като саламчета. Завиваме и ги слагаме в хладилник поне за 6 часа. Нарязваме ги на филийки, аранжираме ги в десертна чиния, завиваме ги с готварска хартия и ги държим на студено до сервирането.

Шоколадов салам „Арусяг”

Прoдукти: 150 г краве масло, 150 г пудра захар, 2 яйца, 1 с.л. какао, 300 г бишкоти, малко нарязани орехи

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата и към тях прибавяме захарта и маслото. След това прибавяме какаото, нарязаните орехи и бишкотите, които предварително сме надробили. Разстиламе сместа върху пергаментова хартия и навиваме на руло. Оставяме да престои една нощ. След отстраняване на хартията овалваме рулото в настърган шоколад. Режем напряко на колелца. Съхраняваме в хладилник.

Шоколадово руло

Прoдукти: 4 яйца, 125 г захар, 125 г брашно, 100 г черен шоколад, 80 г масло, 1 к. л. мая; зa крема: 300 г крем от кестени (продава се готов), 125 г краве масло, 2 с. л. ром; зa украсата: 100 г шоколад.

Нaчин на приготвяне: Намазваме с масло два листа кухненска хартия за печене с големината на тавата и я застиламе с едната хартия. Отделяме жълтъците от белтъците, разбиваме ги със захарта до побе-ляване. Добавяме брашното, маята, шоколада и маслото и разбъркаваме добре всички продукти заедно на много тих огън. Разбиваме на гъст сняг белтъците. Прибавяме ги към горната смес и разбъркаваме много внимателно. Тестото трябва да остане плътно, за да не се разтече по време на печенето. Изсипваме го в цен-търа на тавата върху намазаната с масло хартия и го притискаме леко, докато се получи кора с дебелина 3-4 см. Блата печем при температура 240 градуса, като внимаваме да не се препече и да не изсъхне. Изважда-ме го от фурната и веднага го покриваме с намазания с масло втори лист кухненска хартия. Навиваме тестото на руло и го оставяме да изстине така. Когато е напълно изстинало, развиваме много внимателно и махаме двата листа хартия. Разбиваме маслото за крема в леко затоплен съд, докато стане на пяна. Приба-вяме крема от кестени, ароматизираме с ром и разбъркваме добре. Разстиламе половината от крема върху шоколадовия блат. Навиваме го отново внимателно. С останалия крем покриваме рулото. Оставяме го в хладилника за няколко часа, докато се стегне. Срязваме двата края полегато. Можем да украсим рулото по два начина. По-бързият е да настържем с нож на едри люспи черeн шоколад и с тях да покрием обилно ру-лото. Другият начин е да приготвим истински шоколадови “стружки” за украса. За това трябва да разтопим шоколада на водна баня с 1 с. л. масло. Разстиламе сместа върху плоска тавичка и я оставяме да изстине. С острието на нож, затоплен във вряла вода и после добре изсушен, изстъргваме “стружки” от повърхността на шоколада. Украсяваме с тях рулото и го оставяме в хладилника за около час, докато се стене добре.

Шоколадово руло с лешници

Прoдукти: 5 яйца, 5 с.л. захар, 5 с.л. брашно, 1 ванилия, 1 флакон сметана; зa пълнежа: 1 ч.ч. течен бял шоколад, 1 ч.ч. течен кафяв шоколад, 1/2 ч.ч. смлени лешници.

Нaчин на приготвяне: Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме с 1 с.л. вода (или жълт швепс) и 2 с.л. захар върху топла печка, докато сместа удвои обема си. После дръпваме от печката, но пак въртим телта. Обработваме белтъците с останалата захар и прибавяме към жълтъчната смес, която сме смесили с брашното и ванилията. Разпределяме върху намаслена хартия за печене в четвъртита тава и печем на силна температура, като внимаваме да не загори. След като изстине, отстраняваме хартията, намазваме платката с половината от лешниците и тъмен шоколад, а отгоре разпределяме белия шоколад с другата половина лешници. С помощта на навлажнена кърпа навиваме, но не стягаме много. Оставяме да престои така на хладно място. Готовото руло украсяваме обилно със сметаната, пръскаме по малко от заделените по 1 с.л. шоколадови кремове и гарнираме с малко смлени ядки, оцветени захарни пръчици и др.

Ябълков салам

Прoдукти: 1 кг ябълки, 400 г захар, сок от половин лимон, кората на 1 лимон, 1 ч.ч. орехови ядки.

Нaчин на приготвяне: Обелваме, почистваме и настъргваме ябълките. Смесваме ги със захарта, сока и кората на лимона. Слагаме ги на огъня и бъркаме, докато сместа се сгъсти като мармалад и почне да прави пътека. Още топла, разстиламе кашата на хартия, поръсена със захар и я оформяме на правоъгълник. В средата по дължина изсипваме ореховите ядки. Навиваме на салам. Оставяме го да престои 1 нощ в хладилника.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Как да засилим действието на антибиотиците

Когато се разболеем, ние обикновено се хващаме за антибиотиците или други медикаменти, за да свалим температурата. Щом това стане, се успокояваме и смятаме, че сме оздравели. Възпалителният процес оба...

Как да се отървем от шиповете?

Предлагаме ви 9 рецепти, изпитани многократно в народната медицина и доказали своя благотворен ефект: • В подходящ съд се слагат две пресни кокоши яйца и се заливат с ябълков оцет, колкото да ги ...

Кризите на възрастта при децата

Като правило повечето от родителите нямат никакво понятие за детските кризи. Непослушанието на своите деца те приписват на капризи, разглезеност, магнитни бури, компютърни игри и дори на лошото влияни...

Честото уриниране при децата

Обезпокоена съм, защото дъщеря ми ходи буквално през 15-30 мин по малка нужда. Дали се е простудила или започва цистит? Хр. Я. от Сл. Това е чест проблем при децата. Най-лесното е да се поста...

Начало