За да направите имамбаялдъ са ви необходими 3-4 патладжана, 3-4 домата, 2-3 чушки, 2-3 моркова, 2-3 парчета керевиз, 2-3 глави лук, 5-6 скилидки чесън, 100 мл олио, сухар, доматено пюре, сол, червен пипер, лимон, захар, магданоз.
По цялата дължина на патладжаните през един пръст обелете ленти с ширина, приблизително равна на необелените ивици. На мястото на обелените ивици направете разрези. Оставете патладжаните във вода със сол, за да се изкиснат и да излезе горчивината им. След изкисването ги задушете, но не много. Леко посолете. В същата мазнина задушете лука, морковите, керевиза, нарязаните чушки и чесъна на скилидки заедно с част от доматите и нарязания на дребно магданоз. Посолете така приготвената плънка и напълнете патладжаните през разрезите, направени в обелените ивици. Наредете напълнените патладжани в тавичка, като на всеки патладжан сложите отгоре кръг от червен домат, поръсен със сухар, щипка захар и магданоз. Залейте патладжаните с малко вода и ги изпечете в умерено загрята фурна.
Защо жените нежно целуват любимия, а понякога са готови да се нахвърлят с юмруци? Оказва се, и настроението, и самочувствието на прекрасния пол зависи от фазите на менструалния цикъл. Животът на...
От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...
Мурсалският чай, известен още като пирински чай, има антимикробно и противовъзпалително действие. Много е полезен и при анемии. Използва се цялата надземна част, а най-богати на биологично-активни вещ...
Гулаш от телешко месо Прoдукти: 600 г телешко месо, 30 г краве масло, 1 ч.л. брашно, 2 с.л. доматено пюре, 2 глави лук, 2 дафинови листа, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Измиваме месото ...