Още рецепти » Домашен ябълков оцет

 Домашен ябълков оцет

Почистваме от загнилите места различни сортове ябълки и ги настъргваме на едро ренде или ги нарязваме много ситно. Заливаме ги с вряла вода, така че да ги покрие и оставяме да ферментират няколко дни. Прецеждаме сока и го разливаме в бутилки, чиито гърла завързваме с марля. Така оцетът ферментира още десетина дни. После прецеждаме течността през гъста марля и я наливаме в сухи и чисти бутилки. В останалата ябълкова каша можем да долеем малко вода и да я оставим да ферментира. Този оцет ще бъде
малко по-слаб от първия.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

ТРАПЕЗАТА НА ГЕОРГЬОВДЕН

САЛАТИ И ПРЕДЯСТИЯ Смесена салата с макарони Прoдукти: 300 г варено агнешко месо, 2-3 моркова, половин глава целина, 10-12 гъби, 1-2 пресни домата, 100-150 г пушен колбас, 1 к.ч. майонеза, 2-3...

Саксонска Швейцария

Преди 200 години двама швейцарски художници пътували из Германия, за да търсят романтични пейзажи. Намерили ги в Саксония, недалеч от Дрезден, където Елба пресича високите части на Пясъчниковите плани...

Глицинията - водопад в лилаво

Украсете градината си с едно от най-декоративните увивни растения - глицинията. Тя е високо ценена както поради обилния продължителен цъфтеж, така и заради свежата тъмно зелена листна маса. Измежду ли...

Пазете гласа си

Ако някоя прекрасна сутрин се събудите и вместо да заговорите нормално, започнете да шептите, ако вечер ви се случва да боботите като оперен бас или ако изведнъж установите, че не сте в състояние да п...

Начало