Авторът на тази книга Тома Христов е агроном с многогодишна практика и дълъг журналистически стаж. Както той сам признава, винаги е страдал от амбицията да популяризира аграрната наука и това е постигал, привличайки като редактор за автори изтъкнати специалисти от областта на аграрната наука и практика. Сам той е автор на книгите „Малка земеделска енциклопедия”, „Популярно лозарство и домашна преработка на гроздето”, „Календар на овощаря”, Практическо лозарство” и на стотици популярни статии в периодичния печат.
В настоящата книга Тома Христов се е постарал да обобщи един значителен брой, в това число и малко познати и непознати в широката практика у нас, методи за облагородяване и преоблагородяване на овощни дръвчета и лози. Той не се е задоволил само с описанието им, а се е постарал в популярен стил и на достъпен език да въведе непосветения читател в биологическата същност на присаждането, помагайки му по този начин да осмисли практическите действия и така да гарантира по-добрия си успех.
Адресирана предимно към любителите овощари и лозари, книгата „ Присаждане на овощни дръвчета и лози” несъмнено ще представлява интерес и за практикуващи професионални производители и аграрни специалисти.
Проф. д-р Цоло Михайлов
Търсете от 13 ФЕВРУАРИ
в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.
Ако закупите книгата директно от издателството, цената е промоционална: 4.50 лв. + цената за доставка.
Имамбаялдъ Прoдукти: 3-4 патлажана, 3-4 домата, 2-3 чушки, 2-3 моркова, 2-3 парчета керевиз, 2-3 глави лук, 5-6 скилидки чесън, 100 мл олио, сухар, доматено пюре, сол, червен пипер, лимон, захар,...
Супа от зелена бакла с чесън Прoдукти: 500 г зелена бакла, 20 зелени джанки, 1 глава чесън, 2 чушки, 2 глави лук, 1 морков, 60 г краве масло, 1 с.л. брашно, копър, черен пипер, сол. Нaчин на пр...
Не бива да ограничавате празничната маса с бяло вино, варено пилешко и ориз, за да избегнете последствията от гощавката върху любимия килим или върху дивана. Предлагаме ви едно универсално ръководство...
Да се пише за металните огради не е лесна работа, поради тяхното невероятно разнообразие. Благодарение на пластичността си, металът може да бъде превърнат в обикновен поцинкован лист, причудлива плете...