Още рецепти » Присаждане на овощни дръвчета и лози

 Присаждане на овощни дръвчета и лози

Авторът на тази книга Тома Христов е агроном с многогодишна практика и дълъг журналистически стаж. Както той сам признава, винаги е страдал от амбицията да популяризира аграрната наука и това е постигал, привличайки като редактор за автори изтъкнати специалисти от областта на аграрната наука и практика. Сам той е автор на книгите „Малка земеделска енциклопедия”, „Популярно лозарство и домашна преработка на гроздето”, „Календар на овощаря”, Практическо лозарство” и на стотици популярни статии в периодичния печат.
В настоящата книга Тома Христов се е постарал да обобщи един значителен брой, в това число и малко познати и непознати в широката практика у нас, методи за облагородяване и преоблагородяване на овощни дръвчета и лози. Той не се е задоволил само с описанието им, а се е постарал в популярен стил и на достъпен език да въведе непосветения читател в биологическата същност на присаждането, помагайки му по този начин да осмисли практическите действия и така да гарантира по-добрия си успех.
Адресирана предимно към любителите овощари и лозари, книгата „ Присаждане на овощни дръвчета и лози” несъмнено ще представлява интерес и за практикуващи професионални производители и аграрни специалисти.
Проф. д-р Цоло Михайлов

Търсете от 13 ФЕВРУАРИ

в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.

Ако закупите книгата директно от издателството, цената е промоционална: 4.50 лв. + цената за доставка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Запознайте се с каламондина

Каламондинът е млад член на семейство Цитрусови. Семейството е съставено преди всичко от бодливи видове - от дребни храсти до дървета високи 8-10 до 15 м. По-често с неядливи плодове. Болшинството от ...

Направете си вино от касис

Виното от касис е много полезно с ценните си съставки и приятния си аромат. Не се приготвя трудно. Касисът се отличава от червеното и бяло френско грозде с по-голямото захарно съдържание и по-силен ар...

Японската градина – природата в шепи

Япония притежава изключително своеобразна култура, която за повечето европейци остава загадъчна и парадоксална. За да бъде разбрана, трябва да се познават историческите и географските особености на о...

Черногорска Адриатика

Пътуването през Черна гора е трудно и уморително, заради пресечения терен и лошите пътища. Но красивите стари градове в западната част на страната, както и великолепните природни пейзажи заслужават...

Начало