Авторът на тази книга Тома Христов е агроном с многогодишна практика и дълъг журналистически стаж. Както той сам признава, винаги е страдал от амбицията да популяризира аграрната наука и това е постигал, привличайки като редактор за автори изтъкнати специалисти от областта на аграрната наука и практика. Сам той е автор на книгите „Малка земеделска енциклопедия”, „Популярно лозарство и домашна преработка на гроздето”, „Календар на овощаря”, Практическо лозарство” и на стотици популярни статии в периодичния печат.
В настоящата книга Тома Христов се е постарал да обобщи един значителен брой, в това число и малко познати и непознати в широката практика у нас, методи за облагородяване и преоблагородяване на овощни дръвчета и лози. Той не се е задоволил само с описанието им, а се е постарал в популярен стил и на достъпен език да въведе непосветения читател в биологическата същност на присаждането, помагайки му по този начин да осмисли практическите действия и така да гарантира по-добрия си успех.
Адресирана предимно към любителите овощари и лозари, книгата „ Присаждане на овощни дръвчета и лози” несъмнено ще представлява интерес и за практикуващи професионални производители и аграрни специалисти.
Проф. д-р Цоло Михайлов
Търсете от 13 ФЕВРУАРИ
в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.
Ако закупите книгата директно от издателството, цената е промоционална: 4.50 лв. + цената за доставка.
Днес рефлексотерапията е най-популярният начин на алтернативната медицина. Привлекателна е с това, че са нужни само ръце и добри познания. Тя осигурява по-добро здраве, ментална и физическа релаксация...
Макар и скромна по размери, нашата страна се радва на невероятни природни забележителности, богата история и великолепни архитектурни паметници, запазени до наши дни. Уникалността на българския бит, к...
Маринована капия Прoдукти: 5 кг червена месеста “Капия”, 300 г сол, 400 г захар, бахар и черен пипер на зърна, 0.5 л оцет, олио Нaчин на приготвяне: Почистваме чушките от семената и във всяка...
Горещите летни дни отминаха. Дойде есента, за да ни напомни, че наближават зимните виелици – време, през което лимоните и другите цитрусови растения се нуждаят от топли помещения. Малцина знаят, че пр...