Още рецепти » Присаждане на овощни дръвчета и лози

 Присаждане на овощни дръвчета и лози

Авторът на тази книга Тома Христов е агроном с многогодишна практика и дълъг журналистически стаж. Както той сам признава, винаги е страдал от амбицията да популяризира аграрната наука и това е постигал, привличайки като редактор за автори изтъкнати специалисти от областта на аграрната наука и практика. Сам той е автор на книгите „Малка земеделска енциклопедия”, „Популярно лозарство и домашна преработка на гроздето”, „Календар на овощаря”, Практическо лозарство” и на стотици популярни статии в периодичния печат.
В настоящата книга Тома Христов се е постарал да обобщи един значителен брой, в това число и малко познати и непознати в широката практика у нас, методи за облагородяване и преоблагородяване на овощни дръвчета и лози. Той не се е задоволил само с описанието им, а се е постарал в популярен стил и на достъпен език да въведе непосветения читател в биологическата същност на присаждането, помагайки му по този начин да осмисли практическите действия и така да гарантира по-добрия си успех.
Адресирана предимно към любителите овощари и лозари, книгата „ Присаждане на овощни дръвчета и лози” несъмнено ще представлява интерес и за практикуващи професионални производители и аграрни специалисти.
Проф. д-р Цоло Михайлов

Търсете от 13 ФЕВРУАРИ

в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.

Ако закупите книгата директно от издателството, цената е промоционална: 4.50 лв. + цената за доставка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Класически италиански сосове за паста

Сос Болонезе Прoдукти: 200 г телешко месо, 200 г говеждо месо, 100 г шунка или варен бекон, 50 г сушени гъби, 1 голяма глава лук, 1 морков, 1 стрък целина, 5 с.л. краве масло, 3 с.л. зехтин, 1 к....

Зрял боб с месо

Пушени ребра със зрял фасул Прoдукти: 500 г пушени свински ребра, 300 г зрял фасул, 1 глава лук, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Накисваме боба за 1 нощ в студена...

Малките неудобства на бременността

Гинеколозите смятат, че бъдещите майки не бива да драматизират различните неприятни усещания, спохождащи ги през деветте месеца на бременността, тъй като те нямат отрицателни последствия върху здравет...

Вкусотии с доматен сос

Кюфтета с доматен сос Продукти за 4 порции: 500 г кайма, 1 глава лук или 100 г зелени пера, 120 г доматено пюре, 100 г бял хляб, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 с.л. брашно, 2 с.л. олио, 250 мл месен буль...

Начало