Празът се засажда обикновено чрез предварително произведен разсад на фитарии на разстояние 20 х 15 см и на дълбочна 3-4 см. Веднага се полива.
Няколко дни след засаждането посевът се преглежда и ако има пропаднали или неприхванали се растения, те се подменят от резервния разсад. След прихващане на растенията същите се напояват всяка седмица, дори и до по-късно през есента, а през горещите летни дни и два пъти седмично. Окопават се 3-4 пъти на дълбочина 4-5 см. Подхранват се, когато растенията развият 2-3 листа с 10-15 г амониева селитра на кв.м. и още веднъж при 5-6 развити листа, като растенията реагират много добре и на 1-2 шербетувания (размит оборски тор в поливна вода). Води се борба с вредителите по праза и основно с двете стопанско значими фузарийно гниене и миниращата муха главно чрез агротехнически средства - добри грижи при отглеждането, при мухата и с химически средства, но преди да е снесла яйцата си. Така стопаните ще имат отлично произведен праз.
Искате да си насадите ягоди? Преди обаче за започнете, добре преценете къде да ги настаните. При наклон над 10 градуса е желателно мястото да се терасира. Площта се разчиства от камъни, ненужни храсти...
Ранният алабаш, който се засели през есента, се разсажда в края на март, след като са преминали трайните застудявания. Преди да разсадите зеленчука, трябва да го закалите. Внимавайте обаче да не го пр...
Многогодишното тревисто растение е с мощна коренова система и едри листа с дълги, месести дръжки. За храна се използват дръжките, които съдържат до 30 мг% витамин С, доста захари, ябълчена, оксалова и...
Повечето хора обичат "златната" есен. Едни от първите, най-ярко и разнообразно се оцветяват крушовите дървета. Особено красиви са те с различни присадки, създаващи необичаен живописен колорит. Обаче "...