В справочниците пише: Правилно подреждайте зеленчуковите посеви. Но не е обяснено как се прави това. Много често градинарите се провалят при отглеждането на много зеленчукови култури именно заради прекалената гъстота на лехите. На пръв поглед това засаждане радва очите, но сгъстените растения си пречат едно на друго, рязко се понижават добивите, някои растения дори умират. В сгъстените растения се натрупва голямо количество нитрати.
Първото прореждане на морковите, магданоза, репите, цвеклото, репичките се прави във фазата на първия лист. Между стръковете на морковите и магданоза се оставят 1-2 см, между цвеклото и репите – 2-3 см, ранните репички да са на 3-4 см, а късните – на 4 см.
Второто прореждане се прави след 15-20 дни. Извадените стръкове салатно цвекло можете да засадите на освободените места (например на мястото на репичките). Преди да се изкопаят растенията се поливат, а след това се засаждат в предварително подготвени ямички, като се внимава да не се извива основният корен.
При прореждането на морковите стъблата трябва да се травмират възможно най-малко. Иначе ще ги нападне морковената муха. Не бива да се оголва главата на кореноплодите, тъй като там опасният вредител ще снесе яйцата си. Ето защо след прореждането корените леко се загърлят.
Грижите за кактусите, които се култивират в домашни условия, са достатъчно прости и почти еднакви. През зимата най-добрата температура за кактусите е 15-20 градуса, но те без повреда могат да понесат ...
От изключително богатия род бегонии тази се отличава с много красивите си цветове. Наричат я още Кавалер и дама, защото цветовете са два вида – кичести и прости. Мъжките са много кичести и носят тичин...
Един от най-добрите начини за подобряване плодородието на почвата е сидерацията - засяване на бързорастящи тревисти растения, зелената маса на които се закопава. Плътният посев на сидератите пречи на ...
Обикновено, когато въпреки естествената захарност от гроздето, някои винари прибавят допълнително захар, образуваният алкохол спира нормалната ферментация понеже спиртните ферменти не понасят голяма с...