Грижите за лозите включват множество практики при отглеждането им. Една от тях, която не всеки начинаещ любител извършва, е премахването на т.н. росни корени. Всеки знае голямата роля на кореновата система за всички растения, от която зависи живота им. За лозата най-важни са т. нар. стъпаловидни корени, които са в най-долната част на подземното стъбло. Те са основните корени, които извличат от почвата необходимите за растението хранителни вещества и вода. По-нагоре са междинните, средни корени , а най-близко до повърхността на почвата (на 10-15 см) се намират повърхностните, известни като росни корени. Те са тънки и къси, но при влага се образуват повече и могат да попречат в развитието на растението и за сметка на междинните и стъпаловидните корени. Освен това при суша също могат да повлияят неблагоприятно на лозата. Обикновено при засаждането на облагородени лозички, тези корени се изрязват, но по късно се появяват нови. Така че при младите лозички е наложително първите години след засаждането да се изрязват росните корени от края на юли или през август. Това става като с мотика се открие почвата около стъблото на десeтина сантиметра и при наличие на порасли нови коренчета да се изрежат и после отново почвата да се върне на предишното място.
Къпината е многогодишно растение, като многогодишни са само коренищата. Всяка година от тях се развиват издънки, като на втората година те плододават и изсъхват и се заместват с нови едногодишни. Ре...
Готварските тиквички не са особено претенциозни и са много подходящи за форсаж. За тази цел се нуждаят само от полиетиленово покритие под формата на тунел. За такова ранно производство семената за пол...
Можете ли да му осигурите топлината, влагата и светлината, която има в своята родина – субтропика, стаята ще е най-подходящото място. Това обикновено не е никак лесно, особено в градските жилища, чест...
След като дървото е дало 1-2 обилни реколти, се правят резитби за плододаване. В началото те са съвсем ограничени. С увеличаване на плододаването стават повече. Короната се сгъстява, затова е нужно ...