За да имате стройна слаба фигура, трябва да знаете какви храни не трябва да ядете. Въздържанието е задължително, тъй като само по този начин ще решите проблемите по поддържане на постоянно тегло с диета без забранените храни.
1. Не яжте захар и мед, замествайте ги със захарин.
2. Забравете за маслените кремове и пълномаслените млечни продукти.
3. Сладоледът и подсладените сиропи са забранени.
4. Пасти, торти, бисквити, вафли и сладки са противопоказни
5. Наложете си пълно въздържание от шоколад и шоколадови изделия.
6. Картофите, зрелият фасул и оризът не са подходящи, също и царевицата.
7. Макароните и тестените изделия не се препоръчват.
8. Същото правило важи и за салама, кренвиршите и тлъстите меса.
9. Не използвайте майонеза при салати или други яденета.
10. Въздържайте се от масло, маргарин и олио, а маста от животни и птици е изключена.
11. Не яжте повече от две филии ръжен, ечемичен, пълнозърнест или черен хляб дневно.
12. Избягвайте много сладките плодове.
13. Не пийте алкохол.
14. Месните ястия с мазнина и кожа са противопоказни.
15. С яйца, сирене и пастети няма да отслабнете лесно.
След една успешна диета и спазване на горните препоръки и забрани ще постигнете желаното нормално тегло, но най-важното е то да бъде запазено - да имате трайно стройна, слаба фигура.
Разбира се, картофите, хлябът, маслото, колбасите, шоколадът, пицата, фъстъците определено вредят на фигурата. Но не и на здравето ни. Стига да ги консумираме в умерени количества, тези обвинявани в к...
1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите. 2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания. 3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3"...
Много хора смятат, че жълтеещите зъби се дължат на редовна консумация на кафе, чай и на тютюнопушене. Съществуват обаче и редица лекарства, които могат да оцветят зъбите. Познати са следните мед...
Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...